KEMK blog

Komárom-Esztergom Megyei Kerékpárosok

Kerékpáros egyesületek, csapatok és csoportok

2016. március 07. 13:49 - Hobbicó

Komárom-Esztergom megyében és környékén

fotojet_collage_1.jpg

Nevük szerinti ABC sorrendben, további infókat a nevük melletti linke(ke)n kaphatsz.

---

Ali-Bi FACEBOOK HONLAP

Központja: Alistál (Szlovákia). Formája: Klub

Róluk: "..Nyitra vidékéről és Magyarországról is csatlakoztak a túrakerékpározás kedvelői, akik szeretnek jó társaságban, szép helyeken bringázni.A tagság kortól és nemtől független. Programjainkat igyekszünk úgy alakítani, hogy az igényesebb és a „lezserebb” túrázók, illetve a kisgyermekes családok is megtalálják a nekik megfelelőt. Útjaink során szeretjük megfigyelni a tájak évszakonkénti változásait, igyekszünk felfedezni történelmi nevezetességeket, megismerni embereket, csoportokat, tájjellegű szokásokat."

Az általuk szervezett túrákon bárki részt vehet, érdemes megtekinteni a túranaptárjukat, amiben nem csak szlovákiai helyszínek szerepelnek.

---

Alpinbike Team FACEBOOK HONLAP

Központja: Budapest. Formája: Egyesület

Ha egy Budapest központú komoly kerékpáros egyesület tagja szeretnénk lenni, akkor náluk biztosan jó helyre tekertünk.

---

Brigetio Kerékpáros Sportegyesület FACEBOOK HONLAP

Központja: Komárom. Formája: Egyesület

Megyénk legaktívabb és legsokoldalúbb egyesülete szerintem. Az edzéseik nyitottak, így aki bele akar kóstolni milyen is egy csapatedzés, az náluk megteheti, így kiderül mindenki számára, hogy bírja ha komolyabban akar kerékpározni, de ha lemaradna sem lesz baj, bevárják :) . Túrákat és versenyeket is szerveznek, így biztosan mindenki találkozhat velük előbb-utóbb. Nagyon fontos szerintem, hogy ha már van egy ilyen egyesület, az kommunikáljon is a környezetével, ők ezt frissen meg is teszik mind a Facebookon, mind pedig honlapjuk segítségével. Róluk igazán könnyű tájékozódni, nyitott és segítőkész csapat, aki korra és nemre való tekintet nélkül várja tagjait.

---

Drótkalózok FACEBOOK

Központja: Tatabánya. Formája: Facebook csoport

Róluk: "A Drótkalózok egy tatabányai amatőr kerékpáros baráti társaság. Azért hoztuk létre az oldalt, hogy megkönnyítsük a túrák, közös események megszervezését. Szívesen látunk bárkit sorainkban aki szeretné társaságban bejárni a Gerecse és Vértes ösvényeit két keréken."

Aki egy kisebb baráti társasághoz szegődne, az náluk megteheti. A csoportjuk nyitott, tehát érdemes meglesni őket.

---

Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület FACEBOOK HONLAP

Központja: Esztergom. Formája: Egyesület

Aki esztergomi vagy környéki kerékpáros, annak érdemes felvenni velük a kapcsolatot. Az interneten idei aktivitást nem találtam róluk, de egy üzenetet megér.

---

Evolúció Kerékpáros Sport Egyesület Kisbér FACEBOOK

Központja: Kisbér. Formája: Egyesület

Aki kisbéri, vagy környéki, annak találkoznia kell velük, hiszen túrákat is szerveznek. Ilyen egyesület lenne szerintem a minimum minden városban, remélem egyszer eljön az az idő is. Szép sikereket is elérnek a tagjaik, a Bakonyban tekergőknek mindenképpen érdemes rájuk pillantani.

---

Footour Sport Club FACEBOOK HONLAP

Központja: Tata. Formája: Egyesület

Róluk csak a cikkhez anyagot kutatva olvastam, ennek oka az lehet, hogy elsősorban triatlonban utaznak. Aki tehát a kerékpározás mellett fut, vagy úszik is, számukra mindenképpen ajánlom kattintsanak rájuk, érdemes.

---

Hello Bike Bringa Club FACEBOOK HONLAP

Központja: Gúta (Szlovákia). Formája: Klub

Róluk: "Elsődleges célunk, környékbeli falvak és városokon belüli népszerű, de nem szervezett kerékpáros sportág összeszervezése, tovább népszerűsítése, amely tevékenységén keresztül a Club hozzájárul a lakosság egészségének a megőrzéséhez... Továbbá egy csapatként össze fogni mindazokat a bringásokat, akik valamilyen klub által biztosított keretek között szeretnének versenyezni, túrázni."

Elég jól össze van foglalva, így sokat nem is teszek hozzá, a honlapjukról úgy is minden további kiderül, aki Gúta környéki annak lájkolnia kell :)

---

Komárom-Esztergom Megyei Kerékpárosok FACEBOOK HONLAP

Magunkról elég sokat tudnák írni, de a lényeget már a honlapunkon megtettem. A megyében két fajta bicós létezik, aki már a tagunk, vagy lesz :)

---

Piko-Bike FACEBOOK

Központja: Komárno (Szlovákia)

Nincs egyedül az a kerékpáros közösség mint amilyen az övék, az alapját a nevükkel megegyező kerékpárszaküzlet alkotja. Indulnak versenyeken épp úgy, ahogy szerveznek is. Méltán népszerűek az általuk szervezett túrák, ahol a felvidék eldugott szépségeihez is kirándulhatunk velük. Ki más ismerné a legjobban a helyi adottságokat, ha nem az ott élők? Túráikon megosztják a kerékpár szervizelés alapjait, épp úgy ahogy akár a táplálkozással kapcsolatos infókat is. Ha szeretnénk Komáromból indulva egy jó társasággal túrázni, mindenképpen lájkolni kell az oldalukat.

---

Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület FACEBOOK HONLAP

Központja: Komárno (Szlovákia). Formája: Egyesület

Róluk: "A létrehozott komáromi szervezet nyitott, politikamentes és demokratikus intézmény. Bár a tagok létszámát tekintve túrakerékpáros egyesületünk kicsi, céljaink mégis nagyra törőek. Elsősorban a Komárom környéki kerékpáros turizmus a fő területünk."

Az egyesületet Bujna Zoltán alapította, akit nem csak helyben ismernek, hanem bizony a Közel-Keleten is, hiszen igazi túrakerékpárosként két expedíción is volt, Vámbéry Ármin nyomában. "Szerencsére" az általuk szervezett túrák nem több ezer kilométer hosszúak :) Ők szervezik egyébként a környéken az egyik legnagyobb létszámú kerékpáros teljesítménytúrákat is - Csárda Túra néven -, ezen a napon nem véletlenül kell kicsit összébb húzniuk magukat a vonaton oda igyekvő kerékpárosok :)

---

Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub FACEBOOK HONLAP

Központja: Tatabánya

Őket úgy érzem senkinek nem kell bemutatni, hiszen aki nem volt még TKTK rendezvényen, az kis túlzással nem is kerékpáros. Mivel szerveznek felvonulást is szilveszterkor, rendeznek oúti és MTB versenyeket is, amelyek országosan is ismertek, ez tényleg elmondható róluk. A honlapjuk megújítás alatt van, de a facebookon mindig megtalálhatjuk őket, igaz még ebben a hónapban az is fel fog frissülni.

---

Tatanka Racing Team FACEBOOK HONLAP

Központja: Győr. Formája: Egyesület

Róluk: "Egy győri székhelyű mountain-bike csapat vagyunk, indulunk mindenféle versenyeken, de szeretünk túrázni és tekerni is csak úgy. Hét közben a nyúli hegyekben, hétvégén pedig főként a Bakonyban vagyunk megtalálhatóak mikor épp edzünk. Versenyszezonban pedig a versenyek helyszínein.."

Velük egy kicsit messzebbre utaztunk, de mindenképpen érdemes rájuk néznünk, versenyeken nagy valószínűséggel látni fogjuk a mezüket, valószínű sajnos hátulról :)

---

Tekerés az Élet FACEBOOK HONLAP

Központja: Győr. Formája: Társaság

Többször is volt szerencsém velük együtt tekerni, egy igazán jó hangulatú csapatot alkotnak, aki tehát Győr felé veszi az útját és egy kellemes túrára vágyik az Tóthékat keresse :) Idén tudtommal máshonnan is fognak túrákat szervezni, így hogy le ne maradjatok lájkoljátok őket ezerrel. Hogy mennyire érdemes velük együtt tekerni, mi sem bizonyíthatná jobban, hogy én képes vagyok majd 70 kilométert tekerni hozzájuk amikor csak tehetem :)

---

Varacskosdisznók FACEBOOK

Központja: Bakony

Róluk: "A csapat látványos és mindenkinek kihívást jelentő túrák szervezésére alakult."

Túrákat a határon túl is szerveznek, tagjaikat azért a legtöbbször a Bakonyban találjuk. Nem hazudtolják meg a nevüket, nem áll tőlük messze a sarazás, ahogy a terepen a komolyabb táv és szint arány sem. Ők is szerveznek túrát, de az övékéit kezdőknek egyáltalán nem ajánlom :)

---

Vertus Hill Bike Gang FACEBOOK

Központja: Oroszlány. Formája: Facebook csoport

Ők a Vértesbe és a Gerecsébe invitálják legtöbbször a tagjaikat. Akik ezeken a területeken nyomulnak legalább egy jó teljesítménytúra tempójában, nincs más dolguk mint megnyomni náluk a Csatlakozás a csoporthoz gombot :)

---

Akik alakulóban vannak

Az oroszlányi és a kömlődi sportegyesület is tervezi idén a kerékpáros szakosztály elindítását. Az oroszlányi március 24-én fog megalakulni, és kezdetben a tagjai számára közös túrák szervezését fogja vállalni Oroszlányi Tekergők néven. Róluk később külön bejegyzésben olvashattok majd.

---

Akik még játszanak

Az Oroszlányi Triatlon Egyesület (ORTRI) nevét helyben mindenki ismeri, de eredményeik mind országosan és a határon túl is impozánsak, azonban sajnos róluk a neten kevés infó lelhető fel. Régen volt pofás Facebook oldaluk és honlapjuk is, sajna most egyiket sem találtam.

Tatabányaiaknak és környékieknek még érdemes felkeresniük a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség honlapját, és a Bringaváros Facebook oldalát.

Aki például csak egyedül róná a kilométereket, Tatabányán és környékén, de nem csak céltalanul, azoknak figyelmébe ajánlom a Legyél Te is Tatabánya Kerékpáros Túrázója programot.

Ha a felsoroltakon kívül ismersz még olyanokat akik beleillenek a képbe, vagy bővítenéd róluk az információt, kérlek jelezd hozzászólásban, vagy a hobbico2014@gmail.com címen, köszönöm!

Niro

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kemk.blog.hu/api/trackback/id/tr218431892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása