KEMK blog

Komárom-Esztergom Megyei Kerékpárosok

Általánosságban a Facebook csoportok használatáról

2015. december 09. 11:27 - Hobbicó

facebookcsoport.jpg

Értesítések kezelése:

Ezt beállítani a borítóképen lévő [Értesítések] gombra kattintva tudod, lehetőségek:

1. minden bejegyzésről: Ez esetben minden bejegyzésről értesülsz, amit a Facebook a Földgömb ikonnál jelez.

2. az ismerőseim bejegyzéseiről: Ez esetben csak az ismerőseid bejegyzéseit jelzi a Facebook a Földgömb ikonnál.

3. kikapcsolás: Ez esetben nem kapsz értesítést, csak amennyiben valaki egy bejegyzésében név szerint megemlített téged. A Facebook azonban a bal oldalon a CSOPORTOK résznél számolni fogja és jelezni az új bejegyzéseket, amiket nem láttál, egészen 20-ig.

Név szerinti említés:

Amennyiben biztos akarsz lenni abban, hogy az üzenetedről a címzett tudomást szerez, használd a név szerinti említési lehetőséget. Ezt úgy tudod megtenni, hogy @ jelet írsz, majd begépeled az illető Facebookos nevét, majd a felugró megfelelő névjegyre rákattintasz. Pl.: @István Nagy. Ilyenkor a név színe megváltozik, illetve a kurzort fölé helyezve megjelenik az illető névjegye.

Értesítések a bejegyzésről amit írtál, vagy hozzászóltál:

Amikor már számodra érdektelenné vált egy bejegyzés követése, és nem szeretnél az újabb hozzászólásokról értesítést kapni, kattints a bejegyzés jobb felső sarkában lévő "v" ikonra, majd válaszd ki az [Értesítések leállítása] opciót.

Felhasználó tiltása:

Amennyiben a csoportban nem szeretnél egy tag bejegyzéseiről értesülni, kattints a nevére, majd kattints a borítóképén a [...] gombra, majd ott válaszd ki a Tiltás lehetőséget. Onnantól kezdve számodra olyan, mintha nem is lenne.

Toborzás:

- A csoportot megoszthatod a borítóképen lévő [Megosztom] gomb megnyomásával.

- Az oldaldobozban szereplő [+ Személyek hozzáadása a csoporthoz] részbe kattintva gépeld be ismerősöd Facebookos nevét, majd a felugró névjegyre kattintva már meg is hívtad.

A bejegyzés trackback címe:

https://kemk.blog.hu/api/trackback/id/tr628151444