KEMK blog

Komárom-Esztergom Megyei Kerékpárosok

2017 a limbo éve lesz Tatabányán?

2017. január 27. 20:35 - Hobbicó

Pár napja a YouTube ajánlott egy videót, nézzem meg hogyan lehet átlimbózni a reptéri szék alatt. Életem legnagyobb hibáját követtem el, nem néztem meg, mostanáig! Innentől ugyanis kötelező tananyag lehet Tatabányán. Elsőnek problémaként éli meg az ember ha a járda közepére táblát tesznek, elég a lámpaoszlopok kerülgetése ami már rutinosan és könnyen ment, emelték is a nehézségi szintet, íme a hard (nehéz) fokozat:

prima2.jpg

De ennek a videónak a láttán rájön az ember, mindez csakis értünk, a príma fittségünk eléréséért van, a kezdők pedig elbattyoghatnak a közeli ABC-be mosószerért a fenékre ülés után:

Aki helyesen válaszol a blogbejegyzésnél a képen látható kérdésre, az egy 5 000 forintos Tökéletes vásárlási utalványt nyerhet, ha jó fej a bolt üzemeltetője, ami abban is megnyilvánul mihamarabb eltünteti azt a táblát.

Köszönettel: főként a kerékpárosok

Niro

3 komment

Legálissá vált a kerékpárlopás Magyarországon

2016. október 20. 20:49 - Hobbicó

A bicósok feketével írhatják 2016.10.13-át, ezen a napon ugyanis a magyar rendőrség hivatalosan is megállapította, hogy legális kerékpárt lopni. Jelmondatuk megváltoztatásán is gondolkodnak a következőre: Lophatsz és megvédünk.

14671153_1788460181434044_2130480869991281589_n.jpg

Most megyek feltörök egy autót, nem ellopom, csak közlekedési céllal kölcsönveszem. Remélem, hogy a zár feltörése közben nem sérülök meg, hiszen az autó tulajdonosának kellene fizetnie az orvosi ellátásomat.

A fenti kép nem Photoshop!

Kellene szólni a Grand Theft Autó készítőinek is, hogy a közlekedési céllal kölcsönvett járművek miatt ne kerüljünk körözési listára.

Bocs az agymenésért, Ti is megtehetitek kommentben.

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44############################x@@@@@@&&&&&&&&&&&&&ˇˇˇ0-§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§0ˇ~^^˘ˇ°^˘˛˘˛°`°˛`˛`˙´

Frissítés 2016.10.21. 19:46:

Egy fontos momentumot sokan nem vesznek észre:

A kerékpár "kölcsönzése" ha dolog elleni erőszakkal történik (pl. lakat levágása), az az értékhatártól függetlenül bűncselekménynek minősül. Sőt még akkor is, ha a lakattal együtt lopja/kölcsönzi és csak később távolítja el. Nézzük a jog nyelvén:

5. § A bűncselekmény bűntett vagy vétség. Bűntett az a szándékosan elkövetett bűncselekmény, amelyre e törvény kétévi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetés kiszabását rendeli, minden más bűncselekmény vétség.”

A bűncselekmény olyan cselekmény amely

  • tényállásszerű, a büntető törvénykönyv szerint büntetendő,
  • jogellenes, a társadalomra veszélyes,
  • bűnös, azaz szándékos, vagy gondatlan.

370. § (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.

(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha

b) a kisebb értékre elkövetett lopást

bd) dolog elleni erőszakkal – ideértve azt is, ha a dolog eltulajdonításának megakadályozására szolgáló eszközt állagsérelem okozása nélkül eltávolítják, vagy a dolog eltulajdonításának megakadályozására alkalmatlanná teszik -,

követik el.

Tehát a kutya ott van elásva, hogy a rendőrség nem vette figyelembe, hogy dolog elleni erőszakot követett el a tettes, így nem szabadott volna szabálysértéssé enyhítenie az ügyet. Így lett a bűncselekményből szabálysértés, a lopásból közlekedési szándék (az elkövető bemondására), magyarán legalizálva a lopás.

Forrás:

http://buntetojog.info/mi-a-buntetojog/mi-a-buncselekmeny/

http://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-370-%C2%A7-lopas/

http://www.kuria-birosag.hu/hu/joghat/41998-szamu-bje-hatarozat

Természetesen nem mindenki egyformán értelmezi a jogszabályokat, az én értelmezésem is lehet hibás, de ha helytálló akkor a rendőrség értelmezte rosszul, ha én tévedek, akkor viszont a jogalkotóknak kell tennie ez ellen, mert az vicc, hogy egy lezárt kerékpárt csak úgy "kölcsönözni" lehessen még akkor is ha nem éri el az 50 000 Ft-os értékhatárt. Egyébként meddig lehet kölcsönbe venni?

Niro

113 komment