KEMK blog

Komárom-Esztergom Megyei Kerékpárosok

Kerékpárosok miatt áll a BKK?

2016. május 05. 07:46 - Hobbicó

Engem mélyen megérintett Tarlós István észrevétele, hogy mi kerékpárosok vagyunk a BKK legnagyobb ellenségei. Ha ez igaz nagyon szomorú lennék, de ha így van el kell fogadni és el kell gondolkodnunk rajta. Ezért a BKK-tól kinyerhető információk alapján kielemeztem, hogy hogyan tartjuk fel mi kerékpárosok egy főváros forgalmát (április hónap alapján), és mit kell tennünk ellene, mert ez ellen tennünk kell. Az eredmények azonban nagyon megleptek, mert főpolgármesterünk szavaival nem kerültek összhangba. A tények:

Mint láthatjuk, igen meglepő módon az autósok miatt áll le legtöbbször a tömegközlekedés 1-1 szakaszon. Második helyre maga a közlekedési vállalat került, általában műszaki hiba miatt. Dobogós helyezést értek el még a motorosok, szóval közeledünk az izom hajtotta kétkerekűek felé? Nem, gyalogosok csúsztak le a bronzról. A taxisok egy focimérkőzéssel és egy uszadék fával csaptak össze, döntetlen állást érve el. Azok a fránya kerékpárosok bizony megint hátul végeztek, mindössze egy futó-kerékpáros rendezvény miatt kerültek fel a listára.

franya.png

Azon megállapításra kellett jutnom, hogy ezt az amúgy jól működő tömegközlekedési gépezetet úgy nem tudnánk megakasztani, ha nem vegyülnénk el legnagyobb ellenségeinkkel: a futókkal! :D

Makacs tények ezek, meghajolok nagy vezetőnk előtt, hiszen csak egy hibát vétett mikor elemezte a listácskáját, hátulról kezdte el olvasni a BKK legnagyobb problémáit :)

tarlosmem.png

Friss: a bejegyzés megírása után láttam csak meg, ahol egy Hajtás Pajtás durván kb. egy percre megakasztotta a forgalmat, de ez csak a májusi statisztikát rontaná, igaz egy percet talán megért, hogy túlélte :) Részletek: http://index.hu/kerekagy/2016/05/04/ezt_nagyon_benezte_a_biciklis/

Niro

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kemk.blog.hu/api/trackback/id/tr578684936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terror 2016.05.05. 12:25:32

www.minimalmass.hu/bkk/

Bringa egy darab volt képen, amikor nem adták meg az elsőbbséget egy bringásnak.

A hajtipajtit én kihagytam volna:

www.youtube.com/watch?v=WVJyyIE7hOw

Ezen a ponton tudtam, hogy lesz videó, mert gyakorlatilag nincs olyan villamos, amelyik elé ne akarna valaki befordulni, úgyhogy direkt ide kerestem videót.

Érdemes megnézni a látogatottságot, a like-dislike arányt is (nem én voltam a dislike), meg a hozzászólásokat is.

Ez lazább:

www.youtube.com/watch?v=rRU-QPaAbZE

De nyílván hosszas kutatómunka kellene ahhoz, hogy az ember találjon még durvábbakat.

Egyiket sem hozta le minden fő média. A Blikk még offline is címlapozta a hajtit.

Felelős és következetes média rulez.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.05.05. 13:01:30

Dejavu

Pont mint a fideSSférgek. Ellopnak néhány milliárdot, másnap indul a mosdatógépezet.

Kerekes cigány egy szinten van a fideSSjobbikkdnp selejtes férgeivel. A tegnapi trolis balhé után jönnek a tuti megmondóemberek és megpróbálják kimosdatni a kerekes cigányokat. Kattintásszám is tutira magas lesz, Alleluja.

Azt fel sem fogja az agyhalott barma, hogy egy elfogadás, egy elismerés, az idióta kerékpáros tettének elítélése, tényleg hülye volt a kerékpáros hangoztatása sokkal többet használna a viszony javulásában, mint pl. az, hogy a trolis ügyben is megjelentek azok a full agyhalott kerekes cigányok akik még ebben a szituban is a trolist akarták kihozni felelősnek.

Hajrá, a kattintás mindenek felett, az az Isten, a valóság lényegtelen, csak hazudni lehessen és a buta kemény magot még jobban fanatizálni.

xclusiv 2016.05.05. 20:37:51

Mondjuk nem ártott volna a kedves post-tolónak valami forrást is adni erre az agymenésére, úgynevezett linket. Mert én egy dologra emlékszem a témával kapcsolatban: taplópista szerint a buszsávba nem szabad beengedni a biciklist, mert ott akadályozza a bkv járatok haladását, ami ugye a buszsáv célja (érted: _BUSZ_sáv).
Ebben pedig nagyon igaza van, mert ugye a BKV járművekhez képest a biciklis nem gyorsul úgy, nem tud olyan gyorsan menni, illetve ha betartja a kresz-t akkor nem is mehet olyan gyorsan. Ehhez nem kell statisztika...

Ha erre a témára született ez a post, akkor szép kis szalmabábot hoztál össze, gratulálok.

Hobbicó 2016.05.06. 07:56:14

@xclusiv: Forrás: www.facebook.com/bkkbudapest/?fref=ts Szerintem tiltsuk ki az autókat a forgalomból, főleg a taxikat a buszsávból, mert csak lassítják a tömegközlekedést.
süti beállítások módosítása